Наслов:

УСПЕХ НА ДИРИГЕНТОТ КИРИЛ СПИРОВСКИ ВО МАРИБОР


Издадено на: 21.12.1962
Автор: Н.Н.
Периодика: Нова Македонија
Број: 5810 | Страна: 4

Програма:
Пасакаља од Властимир Николовски, Концерт од Волфганг Амадеус Моцарт, Симфонија „Од новиот свет“ од Антонин Дворжак
Учесници:
Мариборска филхармонија, Р. Словенија; Кирил Спировски - диригент

Клучни зборови:
Антонин Дворжак Властимир Николовски Волфганг Амадеус Моцарт Кирил Спировски Концерт Мариборска филхармонија Од новиот свет Пасакаља

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат