Наслов:

ТРЕТ СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА НРМ


Објавено на: 17.12.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5806 | Страна: 4

Програма:
Импровизација и токата од Панчо Владигеров, Симфонија бр. 1 од Јоханес Брамс, Концерт за кларинет и оркестар од Карл Марија фон Вебер
Учесници:
Филхармонија на НРМ; Иван Вуљпе - диригент, Р. Бугарија; Ратко Спасовски - кларинет

Клучни зборови:
Ратко Спасовски Импровизација и токата Владо Чучков Филхармонија на НРМ Панчо Владигеров Јоханес Брамс Карл Марија фон Вебер Концерт за кларинет и оркестар Симфонија бр. 1 Иван Вуљпе

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат