Наслов:

ГОСТУВАЊА НА СТРАНСКИ УМЕТНИЦИ


Издадено на: 11.12.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5800 | Страна: 4

Програма:
Симфониска поема „Герман“ од Филип Кутев, Суита бр. 2 од балетот „Ромео и Јулија“ од Сергеј Прокофјев, „Фантастична симфонија“ од Хектор Берлиоз Соната за виолончело и пијано од Јоханес Брамс, Суита во d-moll од Јохан Себастијан Бах и Сонати од Дмитри Кабалевски и Бенџамин Бритн
Учесници:
Софиска државна филхармонија, Р. Бугарија; Константин Илиев - диригент Минка Лолова - мецосопран, Р. Бугарија; Снежана Барова - пијано, Р. Бугарија; Атанас Колев - кларинет, Р. Бугарија Мстислав Ростропович - виолончело, Русија; Александар Дедјухин - пијано, Русија
Забелешка:
три концерти

Клучни зборови:
Александар Дедјухин Атанас Колев Бенџамин Бритн Владо Чучков Герман Дмитри Кабалевски Јохан Себастијан Бах Јоханес Брамс Константин Илиев Минка Лолова Мстислав Ростропович Ромео и Јулија Сергеј Прокофјев Снежана Барова Соната за виолончело и пијано Сонати Софиска државна филхармонија Суита Суита бр. 2 Фантастична симфонија Филип Кутев Хектор Берлиоз

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат