Наслов:

ТРИУМФ НА МЛАДИОТ ДИРИГЕНТ


Издадено на: 08.11.1962
Автор: К.Г.
Периодика: Нова Македонија
Број: 5768 | Страна: 5

Програма:
Увертира „Ромео и Јулија“ од Петар Илич Чајковски, „Свадбата на Фигаро“ од Волфганг Амадеус Моцарт, Варијации на Хајднова тема од Јоханес Брамс, „Силинџерс роунд“ од Типет, „Римски капричо“ од Дмитри Шостакович
Учесници:
Ванчо Чавдарски - диригент

Клучни зборови:
Ванчо Чавдарски Варијации на Хајднова тема Волфганг Амадеус Моцарт Дмитри Шостакович Јоханес Брамс Петар Илич Чајковски Римски капричо Ромео и Јулија Свадбата на Фигаро Силинџерс роунд Типет

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат