Наслов:

ПРЕТСТАВА ШТО ЌЕ СЕ ПАМЕТИ


Издадено на: 28.10.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5757 | Страна: 8

Програма:
Опера „Риголето“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти: Јан Хлавса - тенор, Димитар Маринов - баритон, Данило Капри - бас, Василка Биџова-Гајдова - сопран; Трајко Прокопиев - диригент

Клучни зборови:
Василка Биџова-Гајдова Владо Чучков Данило Капри Димитар Маринов Јан Хлавса Риголето Трајко Прокопиев Џузепе Верди

Оригинален извадок: