Наслов:

ПРЕМИЕРА НА БАЛЕТОТ „РОМЕО И ЃУЛИЕТА“ ОД ПРОКОФЈЕВ


Објавено на: 20.10.1962
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Балет „Ромео и Јулија" од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Натка Пенушлиска, Петар Масларовски, Елпида Паковска, Тони Шулевски, Екрем Хусеинов, Александар Стојановиќ, Вера Бранѓолица, Емилија Џипунова, Жика Сувачаревиќ, Олга Милосавлева, Елица Поповска, Олга Дорошева; диригент: Ино Перишиќ

Клучни зборови:
Радио Скопје Екрем Хусеинов Сергеј Прокофјев Вера Бранѓолица Ино Перишиќ 1962 Елица Поповска Петар Масларовски Емилија Џипунова Драгослав Ортаков Натка Пенушлиска Жика Сувачаревиќ Елпида Паковска Олга Милосавлева Александар Стојановиќ Олга Дорошева Ромео и Јулија Тони Шулевски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат