Наслов:

БРИЛИЈАНТНО ДИРИЖИРАЊЕ


Издадено на: 26.08.1962
Автор: Цветан Станоевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 5694 | Страна: 8

Програма:
Карневалска увертира, Антонин Дворжак, Симфонија бр. 1, Лудвиг ван Бетовен, Гробот на Купрен, Морис Равел
Учесници:
Ванчо Чавдарски

Клучни зборови:
Антонин Дворжак Ванчо Чавдарски Гробот на Купрен Интернационален натпревар на млади диригенти Карневалска увертира Лудвиг ван Бетовен Морис Равел Симфонија бр. 1 Цветан Станоевски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат