Наслов:

КОНЦЕРТ НА МАРТИНА АРОЈО ВО ОХРИД


Издадено на: 23.08.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5691 | Страна: 4

Програма:
Дела од Алесандро Страдела, Георг Фридрих Хендл, Јоханес Брамс, Габриел Форе и црнечки спиритуали
Учесници:
Мартина Аројо - сопран, САД

Клучни зборови:
Алесандро Страдела Владо Чучков Габриел Форе Георг Фридрих Хендл Јоханес Брамс Мартина Аројо

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат