Наслов:

НАСТАПИ НА КУД „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ И „МАКЕДОНКА“


Издадено на: 12.08.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5680 | Страна: 8

Учесници:
КУД „Орце Николов“; КУД „Македонка“

Клучни зборови:
Бенџамин Бритн Витешка Владимир Ружѓак Владо Чучков Јаков Готовац КУД Македонка КУД Орце Николов Модест Мусоргски Морис Равел народна музика Стари француски песни

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат