Наслов:

ДИВЕРТИСМАНСКА ПРОГРАМА, СТИЛСКИ РАЗЛИЧНА И ПРИВЛЕЧНА


Објавено на: 30.05.1962
Автор: Тихо Титизов
Периодика: Нова Македонија
Број: 5606 | Страна: 5

Програма:
Симфонија од Жорж Бизе, Варијација „Сина птица“ од Петар Илич Чајковски, „Кралицата на островот“ од Тирие
Учесници:
Скопски балетски ансамбл; солисти: Натка Пенушлиска-Митровска, Перица Масларовски, Елпида Паковска, Елица Поповска, Смиљка Силјанова-Георгиева, Олга Дорошева, Александар Стојановиќ, Тони Шулевски

Клучни зборови:
Перица Масларовски Тихо Титизов Скопски балетски ансамбл Натка Пенушлиска-Митровска Симфонија Смиљка Силјанова-Георгиева Олга Дорошева Елпида Паковска Тони Шулевски Александар Стојановиќ Сина птица Петар Илич Чајковски Кралицата на островот Елица Поповска Тирие Жорж Бизе

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат