Наслов:

КОНЦЕРТ НА ОБОИСТОТ КИРО ДАВИДОВСКИ


Издадено на: 24.04.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5572 | Страна: 4

Програма:
Концерт во Es-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, „Идилично кончертино“ од Волф Ферари, Пасторални сцени „Во Ардените“ од Феручо Бусони, Варијации од Павле Мерку, Сонатина од Иво Петрич, и дела од Роберт Шуман и Михаил Глинка
Учесници:
Киро Давидовски - обоа

Клучни зборови:
Варијации Владо Чучков Волф Ферари Волфганг Амадеус Моцарт Иво Петрич Идилично кончертино Киро Давидовски Концерт Михаил Глинка Павле Мерку Пасторални сцени Во Ардените Роберт Шуман Сонатина Феручо Бусони

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат