Наслов:

НАСТАН ШТО ВЕТУВА


Објавено на: 06.04.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5554 | Страна: 4

Програма:
Дела од Орландо ди Ласо, Лука Маренцио, Стеван Мокрањац, Стефан Гајдов, Трајко Прокопиев, Тодор Скаловски, Живко Фирфов, Властимир Николовски, како и црнечки спиритуали
Учесници:
Хорот при АКУД „Мирче Ацев“; Драган Шуплевски - диригент

Клучни зборови:
Тодор Скаловски Трајко Прокопиев Живко Фирфов Властимир Николовски Стеван Мокрањац Стефан Гајдов Орландо ди Ласо Драган Шуплевски Мирче Ацев Владо Чучков Лука Маренцио

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат