Наслов:

ГОСТУВАЊЕТО НА ЕЛИЗАВЕТА ЧАВДАР


Издадено на: 05.04.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5553 | Страна: 4

Програма:
Арија на Виолета од операта „Травијата“ и арија на Ѓилда од операта „Риголето“ од Џузепе Верди
Учесници:
Елизавета Чавдар - сопран, СССР

Клучни зборови:
Виолета Владо Чучков Ѓилда Елизавета Чавдар Риголето Травијата Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат