Наслов:

НАСТАП ШТО ГИ ПОТВРДИ СУПЕРЛАТИВИТЕ


Издадено на: 01.04.1962
Автор: Тихо Титизов
Периодика: Нова Македонија
Број: 5549 | Страна: 8

Програма:
„Класична симфонија“, „Балетска импресија“, „Валпургиска ноќ“ од Шарл Гуно, „Љубовта - волшебница“ од Мануел де Фаља
Учесници:
балетски солисти: Натка Пенушлиска, Елпида Паковска, Елица Поповска, Мира Сањина, Душан Трниниќ, Жарко Пребил; Фимчо Муратовски - диригент

Клучни зборови:
Балетска импресија Валпургиска ноќ Душан Трниниќ Елица Поповска Елпида Паковска Жарко Пребил Класична симфонија Љубовта - волшебница Мануел де Фаља Мира Сањина Натка Пенушлиска Тихо Титизов Фимчо Муратовски Шарл Гуно

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат