Наслов:

СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ НА ЈОВАН ЈОВИЧИЌ


Издадено на: 13.03.1962
Автор: Ѓоко Георгиев
Периодика: Нова Македонија
Број: 5530 | Страна: 4

Програма:
Преамбуло и Оливерас од Федерико Морено Тороба, Естудио и Прелудио од Хектор Вила Лобос, Спомените за Алхамбра од Франциско Тарега, дела од Јохан Себастијан Бах, Георг Фридрих Хендл и Доменико Скарлати транскрибирани од Андре Сеговија и др.
Учесници:
Јован Јовичиќ - гитара

Клучни зборови:
Андре Сеговија Георг Фридрих Хендл Доменико Скарлати Ѓоко Георгиев Естудио и Прелудио Јован Јовичиќ Јохан Себастијан Бах Преамбуло и Оливерас Спомените за Алхамбра Федерико Морено Тороба Франциско Тарега Хектор Вила Лобос

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат