Наслов:

ГОСТУВАЊЕТО НА ЦРНЕЧКАТА ПЕВИЦА ДЕЈВИС


Издадено на: 07.03.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5524 | Страна: 4

Програма:
Дела од Јозеф Хајдн, Лудвиг ван Бетовен, Франц Шуберт, Габриел Форе, Арон Копланд, Семјуел Барбер, Џан Карло Меноти и црнечки духовен спиритуал
Учесници:
Џорџија Дејвис - контраалт; Љубинка Костовиќ - пијано, Р. Србија

Клучни зборови:
Арон Копланд Владо Чучков Габриел Форе Ѓан Карло Меноти Јозеф Хајдн Лудвиг ван Бетовен Љубинка Костовиќ Семјуел Барбер Франц Шуберт Џорџија Дејвис

Оригинален извадок: