Наслов:

ШЕСТИ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА НРМ


Издадено на: 27.02.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5516 | Страна: 4

Програма:
Концерт за пијано и оркестар во G-dur од Лудвиг ван Бетовен, Концерт за оркестар од Тома Прошев, предигра „Руслан и Људмила“ од Михаил Глинк
Учесници:
Филхармонија на НРМ; Тодор Скаловски - диригент; Снежана Муратовска - пијано

Клучни зборови:
Владо Чучков Концерт за оркестар Концерт за пијано и оркестар Лудвиг ван Бетовен Михаил Глинка Руслан и Људмила Снежана Муратовска Тодор Скаловски Тома Прошев Филхармонија на НРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат