Наслов:

ЗА ЛЕХАРОВАТА „ЗЕМЈА НА НАСМЕВКИТЕ“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА


Издадено на: 04.02.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5493 | Страна: 9

Програма:
Оперета „Земја на насмевките“ од Франц Лехар
Учесници:
вокални солисти: Марија Скаловска, Никола Гагов, Драги Крстевски, Данчо Митровски, Пантелеј Мирковски, Цветанка Шулевска; Ино Перишиќ - диригент

Клучни зборови:
Владо Чучков Данчо Митровски Драги Крстевски Земја на насмевките Ино Перишиќ Марија Скаловска Никола Гагов Пантелеј Мирковски Франц Лехар Цветанка Шулевска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат