Наслов:

„ОТЕЛО“ СО ГОСТИТЕ ОД БЕЛГРАД И ЗАГРЕБ


Објавено на: 06.01.1962
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5608 | Страна: 4

Програма:
Опера „Отело“ од Џузепе Верди
Учесници:
Душан Поповиќ - баритон, Р. Србија; Драго Старц - тенор, Р. Србија; останати солисти: Марио Ѓуранец, Марија Скаловска; Борис Папандопуло - диригент, Р. Хрватска

Клучни зборови:
Владо Чучков Џузепе Верди Душан Поповиќ Марија Скаловска Марио Ѓуранец Борис Папандопуло Отело Драго Старц

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат