Наслов:

ЗАПОЗНАВАЊЕ СО ДВАЈЦА ПОЛСКИ УМЕТНИЦИ


Издадено на: 24.11.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5424 | Страна: 4

Програма:
„Харнасие“ од Карл Шимановски, Симфонија во g-moll и две арии од операта „Дон Жуан“ од Волфганг Амадеус Моцарт, „Прелудиум“ од Франц Лист
Учесници:
Филхармонија на НРМ; Јержи Герт - диригент; Андреј Бахледа - тенор

Клучни зборови:
Андреј Бахледа Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Дон Жуан Јержи Герт Карл Шимановски Прелудиум Симфонија Филхармонија на НРМ Франц Лист Харнасие

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат