Наслов:

НЕКОЛКУ, МОЖЕБИ, НЕКОРИСНИ РЕМИНИСЦЕНЦИИ


Објавено на: 19.11.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5419 | Страна: 9

Програма:
„Оџачарчето Сејм“ од Бенџамин Бритн
Учесници:
вокални солисти: Фанка Икономова, Калина Милошевска, Данчо Митровски, Јордан Тодоровски, Е. Доброхотова; балетски солисти: Мими Бужаровски, Марта Ќортошева, Мими Анева, Армен Сурмејан, Лоран Гашевски, Елена Градишка; Фимчо Муратовски - диригент

Клучни зборови:
Марта Ќортошева Мими Анева Калина Милошевска Армен Сурмејан Јордан Тодоровски Лоран Гашевски Фанка Икономова Елена Градишка Фимчо Муратовски Данчо Митровски Бенџамин Бритн Оџачарчето Сејм Е. Доброхотова Мими Бужаровски Владо Чучков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат