Наслов:

СОЛИДЕН КОНЦЕРТЕН НАСТАП


Издадено на: 10.11.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5410 | Страна: 4

Програма:
Вокално-инструментален циклус „Де профундис“ од Богомир Лесковиц, Фантазија „Ромео и Јулија“ од Петар Илич Чајковски, Симфонија бр. 2 од Јоханес Брамс
Учесници:
Филхармонија на НРМ; Богомир Лесковиц - диригент; солист: Нада Видмар

Клучни зборови:
Богомир Лесковиц Владо Чучков Де профундис Јоханес Брамс Нада Видмар Петар Илич Чајковски Ромео и Јулија Симфонија бр. 2 Филхармонија на НРМ

Оригинален извадок: