Наслов:

НОВИ ДОПИРИ


Издадено на: 05.11.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5405 | Страна: 9

Програма:
„Мадам Батерфлај“ од Џакомо Пучини; „Аида“ од Џузепе Верди; „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Мартина Аројо - сопран, САД; Атилио Планишек - тенор, Хрватска; Анте Марушиќ - баритон; останати солисти: Гога Трајановски, Калина Милошевска, Ана Липша-Тофовиќ, Данка Фирфова; Ино Перишиќ - дириген

Клучни зборови:
Аида Ана Липша Тофовиќ Анте Марушиќ Атилио Планишек Владо Чучков Гога Трајановски Данка Фирфова Ино Перишиќ Калина Милошевска Мадам Батерфлај Мартина Аројо Тоска Џакомо Пучини Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат