Наслов:

ВИСОКИ ПЕАЧКИ КРЕАЦИИ


Издадено на: 23.10.1961
Автор: Ѓоко Георгиев
Периодика: Нова Македонија
Број: 5392 | Страна: 4

Програма:
„Тишина без солзи“ од Душан Видак, „Еднаш во градот којзнае кој“ од Влатковиќ, „Очи“ од Алфонс Вучер, „Желби“ од Фрањо Хрг, композициите „Ти и јас“ и „Ти, на која стихови и пејам“.
Учесници:
вокални солисти: Аница Зубовиќ, Лола Новаковиќ, Габи Новак, Нада Кнежевиќ, Блага Видец, Марјана Держај, Сенка Велетанлиќ-Петровиќ, Тереза Кесовија

Клучни зборови:
Алфонс Вучер Аница Зубовиќ Блага Видец Влатковиќ Габи Новак Душан Видак Ѓоко Георгиев Еднаш во градот којзнае кој Желби Лола Новаковиќ Марјана Держај Нада Кнежевиќ Опатија Очи Сенка Велетанлиќ-Петровиќ Тереза Кесовија Ти и јас Ти на која стихови и пејам Тишина без солзи Фрањо Хрг

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат