Наслов:

ПРВИОТ ГОДИНЕШЕН НАСТАП


Издадено на: 30.09.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5729 | Страна: 8

Програма:
Увертира „Волшебниот стрелец“ од Карл Марија фон Вебер, Симфонија во g-moll од Волфганг Амадеус Моцарт, Предигра-фантазија „Ромео и Јулија“ од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Филхармонија на НРМ; Ванчо Чавдарски - диригент; Бранко Сепчиќ - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
Бранко Сепчиќ Ванчо Чавдарски Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Волшебниот стрелец Карл Марија фон Вебер Петар Илич Чајковски Ромео и Јулија Симфонија Филхармонија на НРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат