Наслов:

ЧУДЕСНИОТ ФИГАРО НА НИКОЛА ХЕРЛЕА


Издадено на: 30.09.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5369 | Страна: 4

Програма:
Опера „Севилскиот берберин“ од Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Фимчо Муратовски - диригент; Никола Херлеа - баритон, Романија; останати вокални солисти: Павлина Апостолова, Јордан Тодоровски, Калина Милошевска, Методија Илиевски, Стеван Демиров

Клучни зборови:
Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Јордан Тодоровски Калина Милошевска Методија Илиевски Никола Херлеа Павлина Апостолова Севилскиот берберин Стеван Демиров Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат