Наслов:

НЕЕДНАКВИ ИСПОЛНЕНИЈА


Издадено на: 20.09.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5368 | Страна: 5

Програма:
Увертира „Хебриди“ од Феликс Менделсон, Концерт за виолина и оркестар од Арам Хачатурјан, Симфонија бр. 4 од Кирил Македонски
Учесници:
Филхармонија на НРМ; Младен Позаиќ - диригент; Никола Пецко - виолина, Босна и Херцеговина

Клучни зборови:
Арам Хачатурјан Владо Чучков Кирил Македонски Концерт за виолина и оркестар Младен Позаиќ Никола Пецко Симфонија бр. 4 Увертира Хебриди Феликс Менделсон Филхармонија на НРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат