Наслов:

МОШНЕ КОРИСНА ИНИЦИЈАТИВА


Издадено на: 10.08.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5318 | Страна: 4

Програма:
„Орфеј“ од Кристоф Вилибалд Глук и дела од Алесандро Страдела, Луиџи Роси, Георг Фридрих Хендл, Волфганг Амадеус Моцарт, Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Ана Липша-Тофовиќ - сопран, Ладислав Перлдик - пијано

Клучни зборови:
Алесандро Страдела Ана Липша Тофовиќ Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Георг Фридрих Хендл Кристоф Вилибалд Глук Ладислав Перлдик Лудвиг ван Бетовен Луиџи Роси Орфеј

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат