Наслов:

НАСТАП НА НАЈМЛАДИТЕ


Издадено на: 26.06.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5273 | Страна: 4

Програма:
Концерт за хорна во D-dur (1ви став) и Концерт за пијано и оркестар во A-dur (1ви став) од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за виолина и оркестар во e-moll (1ви став) од Феликс Менделсон, Волшебниот стрелец од Карл Марија фон Вебер, Фантазија корале од Томислав Зографски
Учесници:
Филхармонија на НРМ, Ванчо Чавдарски - диригент, Ристо Свирков - хорна, Љупка Хаџи-Георгиева - пијано, Костадин Кирков - виолина, Владислав Пафли - пијано придружба

Клучни зборови:
Ванчо Чавдарски Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Волшебниот стрелец Карл Марија фон Вебер Концерт за виолина и оркестар Концерт за пијано и оркестар Концерт за хорна Костадин Кирков Ладислав Палфи Љупка Хаџи-Георгиева Ристо Свирков Томислав Зографски Фантазија корале Феликс Менделсон Филхармонија на НРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат