Наслов:

НОВИ УСПЕСИ НА ПОДИУМИТЕ ВО ВИЕНА И КРАКОВ


Објавено на: 25.06.1961
Автор: К.Г.
Периодика: Нова Македонија
Број: 5272 | Страна: 8

Програма:
Класична свита од Томислав Зографски, Концерт за клавир и оркестар од Роберт Шуман, и Симфонија бр. 4 „Италијанска“ од Феликс Менделсон Хумореска и Балтепе од Тодор Скаловски, концертна изведба на операта „Борис Годунов“ од Модест Мусоргски
Учесници:
Краковска филхармонија, Тодор Скаловски - диригент Хор на Словенечката филхармонија, Ловро Матачиќ - диригент, вокални солисти: Џорџ Лондон, Димитар Узунов, Лудвиг Велтер, Георгина Миличковиќ, Иво Зидек

Клучни зборови:
Иво Зидек Димитар Узунов Симфонија бр. 4 Италијанска Класична свита Балтепе Ловро Матачиќ Концерт за клавир и оркестар Роберт Шуман „Борис Годунов“ Краковска филхармонија Тодор Скаловски хор на Словенечката филхармонија Модест Мусоргски Џорџ Лондон Томислав Зографски Лудвиг Велтер Феликс Менделсон Георгина Миличковиќ Хумореска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат