Наслов:

КОНЦЕРТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР CO ДАНИЛО ШВАРА


Објавено на: 16.06.1961
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Три од шестте композиции за гудачки оркестар од Хиндемит, финален став од „Камерна истарска симфонија" од Швара, Концерт за хорна и оркестар во Es-dur од Моцарт, Свита за гудачки оркестар од Персл и Кончерто гросо во F-dur од Хендл.
Учесници:
Камерен оркестар на Македонската филхармонијата; диригент: Данило Швара; Душан Бусанчиќ - хорна, Србија

Клучни зборови:
1961 Свита за гудачки оркестар Камерниот оркестар на Македонската филхармонијата Радио Скопје Шест композиции за гудачки оркестар Моцарт Камерна истарска симфонија Драгослав Ортаков Концерт за хорна и оркестар во Es-dur Хиндемит Кончерто гросо во F-dur Хендл Данило Швара Душан Бусанчиќ Персл

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат