Наслов:

ЧАНГАЛОВИЌ ВО „БОРИС ГОДУНОВ“


Објавено на: 13.06.1961
Автор: Властимир Николовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 5260 | Страна: 4

Програма:
Опера „Борис Годунов“ од Модест Мусоргски
Учесници:
Јежи Семков - диригент, Мирослав Чангаловиќ - баритон, Ждишлав Никодем - тенор, Едвард Павлак - бас

Клучни зборови:
Модест Мусоргски Мирослав Чангаловиќ Властимир Николовски „Борис Годунов“ Јежи Семков Ждишлав Никодем Едвард Павлак

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат