Наслов:

ПРЕКРШЕНО ФЕСТИВАЛСКО ПРАВИЛО


Издадено на: 11.06.1961
Автор: Славко Маринковиќ
Периодика: Нова Македонија
Број: 5258 | Страна: 6

Програма:
„Крстопатот кај Бивер“ од Калунт Бејби, „Блуз за кларинет“, „Желба“ од Белошевиќ, композиции од Ричард Роџерс и други џез композиции.
Учесници:
Академски џез оркестар „Бранко Крсмановиќ“, Милан Котлик - диригент, Александар Новаковиќ - труба, Михајло Живановиќ - кларинет, Квартетот на Скендер Субота, Џез ансамбл од Бјеловар, Квинтетот на Фидри и квинтетот на Плавец, Секстетот на Корач, вокален квартет „Дуга“, Момчило Маринковиќ - вокален солист

Клучни зборови:
академски џез оркестар „Бранко Крсмановиќ“ Александар Новаковиќ Белошевиќ Блуз за кларинет вокален квартет „Дуга“ Желба Калунт Бејби Квартет на Скендер Субота Квинтет на Плавец Квинтет на Фидри Крстопатот кај Бивер Милан Котлик Михајло Живановиќ Момчило Маринковиќ Ричард Роџерс Секстет на Корач Славко Маринковиќ Џез ансамбл од Бјеловар

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат