Наслов:

ГОЛЕМАТА УМЕТНОСТ НА АНА ЛИПША-ТОФОВИЌ


Објавено на: 23.05.1961
Автор: Властимир Николовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 5239 | Страна: 4

Програма:
Циклусот „Ноќ без утро“ од Властимир Перичиќ, „Пасторала“ од Игор Стравински, „Есен“ од Душан Радиќ, „Љубовна“ од Енрико Јосиф, циклусот „Селски сцени“ од Бела Барток, „Потокот“ од Роберт Шуман и дела од Клод Дебиси, Габриел Форе, Дипарк, Артур Онегер, Томислав Зографски
Учесници:
Ана Липша-Тофовиќ - сопран, Андреја Прегер - пијано

Клучни зборови:
Потокот Бела Барток Дипарк Игор Стравински Роберт Шуман Пасторала Артур Онегер Клод Дебиси Енрико Јосиф Томислав Зографски Властимир Перичиќ Ана Липша Тофовиќ Ноќ без утро Властимир Николовски Душан Радиќ Есен Љубовна Габриел Форе Селски сцени Андреја Прегер

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат