Наслов:

ТОТАЛНА УМЕТНИЧКА АНГАЖИРАНОСТ


Издадено на: 16.05.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5232 | Страна: 4

Програма:
Опера „Паљачи“ од Руџеро Леонкавало
Учесници:
Ванчо Чавдарски - диригент, солисти: Фанка Икономова, Марио Ѓуранец, Димитар Маринов, Ставриќ, Енцо Серини

Клучни зборови:
Ванчо Чавдарски Владо Чучков Димитар Маринов Енцо Серини Марио Ѓуранец Паљачи Руџеро Леонкавало Ставриќ Фанка Икономова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат