Наслов:

ИЗРАЗИТ ПИЈАНИСТИЧКИ ТАЛЕНТ


Издадено на: 05.05.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5226 | Страна: 4

Програма:
Фантазија и фуга во g-moll од Јохан Себастијан Бах, Соната „Апасионата“ од Лудвиг ван Бетовен, Варијации на Паганиниева тема од Јоханес Брамс, Соната од Стјепан Шулек
Учесници:
Владимир Крпан - пијано

Клучни зборови:
Апасионата Варијации на Паганиниева тема Владимир Крпан Владо Чучков Јохан Себастијан Бах Јоханес Брамс Лудвиг ван Бетовен Соната Стјепан Шулек Фантазија и фуга во g-moll

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат