Наслов:

„ЧЕТИРИЕСЕТИПРВАТА“ – ПРВА ОПЕРА ЗА РЕВОЛУЦИЈАТА


Објавено на: 01.05.1961
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Современост
Број: 6 | Страна: 600

Програма:
Опера „Четириесетипрвата“ од Миховил Логар
Учесници:
вокални солисти: Александар Мандиќ, Блага Видец, Мирко Јањчиќ, Миливој Бачановиќ, Ванда Цистлер, Звонко Петровиќ, Марија Куфтинец, Доротеја Цестник; балетски солисти: Сречко Чуриќ, Рина Лукачи, Даница Петровиќ; Иван Штајцер - диригент

Клучни зборови:
Мирко Јањчиќ Звонко Петровиќ Бранко Каракаш Марија Куфтинец Доротеја Цестник Миховил Логар Сречко Чуриќ Блага Видец Рина Лукачи Иван Штајцер Даница Петровиќ Миливој Бачановиќ Четириесетипрвата Ванда Цистлер 1961 Александар Мандиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата

за поголем формат