Наслов:

НЕСОМНЕНИ ПОСТИГАЊА, НО И ИСПОЛНУВАЧКИ НЕСКЛАДНОСТИ


Издадено на: 29.04.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5217 | Страна: 4

Програма:
Симфонија бр. 7 од Сергеј Прокофјев, Концерт за пијано и оркестар во g-moll од Феликс Менделсон
Учесници:
Филхармонија на НРМ, Фимчо Муратовски - диригент, Бранко Цветковиќ - пијано

Клучни зборови:
Бранко Цветковиќ Владо Чучков Концерт за пијано и оркестар Сергеј Прокофјев Симфонија бр. 7 Феликс Менделсон Филхармонија на НРМ Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат