Наслов:

ДИРИГЕНТ СО ТЕМПЕРАМЕНТ И СУГЕСТИВНОСТ


Издадено на: 29.04.1961
Автор: Н.Н.
Периодика: Нова Македонија
Број: 5217 | Страна: 4

Програма:
Класична свита за камерен оркестар од Томислав Зографски, Класична симфонија од Сергеј Прокофјев, Италијанка симфонија од Феликс Менделсон
Учесници:
Словенечка филхармонија, Тодор Скаловски - диригент

Клучни зборови:
Италијанка симфонија Класична свита за камерен оркестар Класична симфонија Сергеј Прокофјев Словенечка филхармонија Тодор Скаловски Томислав Зографски Феликс Менделсон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат