Наслов:

БОГАТА КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР


Издадено на: 28.04.1961
Автор: Ѓоко Георгиев
Периодика: Нова Македонија
Број: 5216 | Страна: 5

Програма:
„Прошетка на двајца“ од Прившек, „Поздравот од Каунт Бејзи“ од Воислав Симиќ, транскрипција на „Еј ухнем“ од Џери Греј, „Светли чорапи“ од Вилкинсон и други
Учесници:
Џез оркестар на РТВ Белград, Воислав Симиќ - диригент?, Милан Стојановиќ - саксофон, Владимир Витас - пијано, Предраг Крстиќ - труба, Предраг Ивановиќ - труба, вокални солисти: Аница Зубовиќ, Нада Кнежевиќ, Крста Петровиќ

Клучни зборови:
Аница Зубовиќ Вилкинсон Владимир Витас Воислав Симиќ Ѓоко Георгиев Еј ухнем Крста Петровиќ Милан Стојановиќ Нада Кнежевиќ Поздравот од Каунт Бејзи Предраг Ивановиќ Предраг Крстиќ Прившек Прошетка на двајца Светли чорапи Џез оркестар на РТВ Белград Џери Греј

Оригинален извадок: