Наслов:

ВИРТУОЗНИ ИСПОЛНЕНИЈА


Објавено на: 26.04.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5214 | Страна: 5

Програма:
Соната бр. 1 во g-moll за соло-виолина од Јохан Себастијан Бах, Соната во D-dur оп. 94 од Сергеј Прокофјев, „Аретушката фонтана“ од Карл Шимановски, Соната од Алојз Среботњак, Соната бр. 6 за соло виолина од Изај, Интродукција и Рондо-капричиозо од Камиј Сен-Санс
Учесници:
Дејан Бравничар - виолина, Леон Енгелман - пијано

Клучни зборови:
Соната бр. 1 Соната оп. 94 Аретушката фонтана Владо Чучков Карл Шимановски Алојз Среботњак Сергеј Прокофјев Соната бр. 6 Јохан Себастијан Бах Изај Соната Интродукција и Рондо-капричиозо Камиј Сен-Санс Дејан Бравничар Леон Енгелман

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат