Наслов:

СЕДМИ КАМЕРЕН КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА НРМ


Издадено на: 15.04.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5203 | Страна: 4

Програма:
Прелудиум, арија и финале од Милко Келеман, Едноставна симфонија од Бенџамин Бритн, Симфонија во B-dur од Франц Шуберт
Учесници:
Филхармонија на НРМ, Ванчо Чавдарски - диригент

Клучни зборови:
арија и финале Бенџамин Бритн Ванчо Чавдарски Владо Чучков Едноставна симфонија Милко Келеман Прелудиум Симфонија во B-dur Филхармонија на НРМ Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат