Наслов:

ГОЛЕМИ ОЧЕКУВАЊА – НЕСООДВЕТНИ РЕЗУЛТАТИ: ПО ГОСТУВАЊЕТО НА ПИЈАНИСТКАТА СУМИКО ИНУЧИ


Издадено на: 07.04.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5195 | Страна: 4

Програма:
„Апасионата“ од Лудвиг ван Бетовен, Партита бр. 1 во B-dur од Јохан Себастијан Бах, Три мазурки од Фредерик Шопен, Симфониски етиди оп. 13 од Роберт Шуман, Соната бр. 3 оп. 28 од Сергеј Прокофјев
Учесници:
Сумико Инучи - пијано

Клучни зборови:
Апасионата Владо Чучков Јохан Себастијан Бах Лудвиг ван Бетовен Партита бр. 1 Роберт Шуман Сергеј Прокофјев Симфониски етиди оп. 13 Соната бр. 3 оп. 28 Сумико Инучи Три мазурки Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат