Наслов:

ВЕРНО ТОЛКУВАЊЕ НА ВОКАЛНАТА ЛИРИКА


Издадено на: 02.04.1961
Автор: Нечитлив
Периодика: Нова Македонија
Број: 5190 | Страна: 7

Програма:
Пасторала од Игор Стравински, циклус песни од Бела Барток, дела од Морис Равел, Клод Дебиси, Артур Онегер, Томислав Зографски, Властимир Николовски, Д. Радиќ, Енрико Јосиф и Властимир Перичиќ Миса солемнис од Лудвиг ван Бетовен Циклус „По патиштата“ од Властимир Николовски
Учесници:
Ана Липша-Тофовиќ - сопран

Клучни зборови:
Ана Липша Тофовиќ Артур Онегер Бела Барток Властимир Николовски Властимир Перичиќ Д. Радиќ Енрико Јосиф Игор Стравински Клод Дебиси Лудвиг ван Бетовен Миса солемнис Морис Равел Пасторала По патиштата Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат