Наслов:

ФАСЦИНАНТНИОТ КОНДРАШИН


Издадено на: 23.03.1961
Автор: Ѓоко Георгиев
Периодика: Нова Македонија
Број: 5180 | Страна: 4

Програма:
Симфонија бр. 9 од Дмитри Шостакович (2 став и 3 став), „Кориолан“ од Лудвиг ван Бетовен, Концерт за флејта и оркестар од Жак Ибер
Учесници:
Кирил Кондрашин - диригент

Клучни зборови:
Дмитри Шостакович Ѓоко Георгиев Жак Ибер Кирил Кондрашин Концерт за флејта и оркестар Кориолан Лудвиг ван Бетовен Симфонија бр. 9

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат