Наслов:

ЕДНО ЧУДЕСНО ЗАПОЗНАВАЊЕ


Објавено на: 04.03.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5161 | Страна: 4

Програма:
Дела од Хенри Персл, Џовани Батиста Перголези, Кристоф Вилибалд Глук, Јоханес Брамс, Артур Рубинштајн, Џузепе Верди, Камиј Сен-санс, Петре Богданов-Кочко, Луцијан Марија Шкерјанц
Учесници:
Милка Ефтимова - сопран, Лили Копачко - пијано

Клучни зборови:
Хенри Персл Милка Ефтимова Камиј Сен-Санс Лили Копачко Владо Чучков Артур Рубинштајн Луцијан Марија Шкерјанц Јоханес Брамс Џузепе Верди Петре Богданов Кочко Кристоф Вилибалд Глук Џовани Батиста Перголези

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат