Наслов:

„ДОН ПАСКВАЛЕ” ОДНОВО НА СКОПСКАТА СЦЕНА


Објавено на: 02.03.1961
Автор: Драгослав Ортаков
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Комична опера „Дон Пасквале" од Гаетано Доницети.
Учесници:
Стефан Демирев, Јордан Тодоровски, Благој Петров-Караѓуле, Зина Креља; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
Радио Скопје Гаетано Доницети Зина Креља Јордан Тодоровски Дон Пасквале Александар Лековски Стефан Демирев Драгослав Ортаков Благој Петров Караѓуле 1961

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат