Наслов:

5 КАМЕРЕН КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА НРМ


Издадено на: 11.02.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5141 | Страна: 4

Програма:
Концерт за виолончело и оркестар во e-moll од Антонио Вивалди, дела од Хенри Персл, Миховил Логар и Волфганг Амадеус Моцарт
Учесници:
Камерен оркестар на Филхармонијата на НРМ, Ванчо Чавдарски - диригент, Рафаел Алтвег - виолончело

Клучни зборови:
Антонио Вивалди Ванчо Чавдарски Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Концерт за виолончело и оркестар Миховил Логар Рафаел Алтвег Филхармонија на НРМ Хенри Персл

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат