Наслов:

ПРОСЕЧНО И … ЗДОДЕВНО


Издадено на: 23.01.1961
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5122 | Страна: 4

Програма:
Серенада бр. 3 во d-moll за виолончело и гудачки оркестар од Роберт Фолкман, Суита за флејта и гудачи во a-moll од Георг Филип Телеман, Серенада за гудачи од Антонин Дворжак
Учесници:
Филхармонија на НРМ, Оливер Ристиќ - диригент, Богомир Чаховин - виолончело, Јосиф Сион - флејта

Клучни зборови:
Антонин Дворжак Богомир Чаховин Владо Чучков Георг Филип Телеман Јосиф Сион Оливер Ристиќ Роберт Фолкман Серенада бр. 3 Серенада за гудачи Суита за флејта и гудачи Филхармонија на НРМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат