Наслов:

ТРЕТ КАМЕРЕН КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА НРМ


Издадено на: 10.12.1960
Автор: Владо Чучков
Периодика: Нова Македонија
Број: 5083 | Страна: 4

Програма:
Токата од Џироламо Фрескобалди; Концерт за виолончело и оркестар од Луиџи Бокерини; Кончерто гросо бр. 8 во а мол од Антонио Вивалди
Учесници:
Филхармонија на НРМ; Тодор Скаловски–диригент, Р. Македонија; Рене Форест–виолончело, Р. Хрватска; Григорие Гировски–виолина, Р. Македонија

Клучни зборови:
1960 Антонио Вивалди Владо Чучков Григорие Гировски Концерт за виолончело и оркестар Кончерто гросо бр. 8 во а мол Луиџи Бокерини Рене Форест Тодор Скаловски Токата Филхармонија на НРМ Џироламо Фрескобалди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат